• Martin en Natascha Sastra
  Designer & Tattoo artist

  We both seek continuous inspiration and optimization, with as result the creation of our images.

 • Tel: +31 46 2047285
  Mail: hello@noventity.com
  Dorpstraat 79
  6122 CG Buchten
  The Netherlands

Sixgram "next generation sportsdrink"

Sixgram is de sportdrank die meer voor je doet. Dat komt door het bestanddeel PeptoPro®. Dit zorgt voor een maximale prestatie en een groter uithoudingsvermogen. Het beschermt de spieren en zorgt voor snel spierherstel.

Het actieve ingrediënt is een caseïne hydrolysaat (in stukjes geknipt eiwit) dat is ontwikkeld door DSM. Het product, PeptoPro genaamd, is in poedervorm al vanaf 2004 op de markt.

DSM ontwikkelde PeptoPro voor het Nederlandse Olympisch Team voor de spelen in Athene in 2004. Aanvankelijk was PeptoPro alleen bedoeld voor professionele sporters. DSM wilde het ook beschikbaar maken voor de amateur sporters. In de vorm van een blik dat te koop zou zijn in de supermarkten, tankstations en groothandel. DSM heeft in DIS BV een geschikte partner gevonden om deze “next generation sportsdrink” door te ontwikkelen, te bottelen en vervolgens ook te vermarkten.

Waarom Sixgram als naam?
Recente publicaties hebben aangetoond dat de consumptie van een kleine hoeveelheid proteïnen ofwel eiwitten van rond de 6 gram per portie tijdens de inspanning de sporter het volgende kan opleveren:
– de lichamelijke prestatie verhoogt;
– uithoudingsvermogen kan verhogen;
– de spiermassa kan beschermen;
– minder spierbeschadiging;
– en minder spierpijn.

Het “nieuwe” drankje bevat dus 6 gram PeptoPro. Vandaar de ogenschijnlijke simpele naam Sixgram. We hebben gekozen voor het woordmerk “sixgram” en niet voor 6 gram omdat we het cijfer 6 als beeldmerk gebruiken. Het logo zoals verderop benoemd, bestaat dan ook uit een woordmerk en beeldmerk.

More photos